Gyakori kérdések

Gyakori kérdések


KIBŐL LEHET MODELL?

Minden átlagos minél természetesebb lányból vagy fiúból (szemöldök, haj), akinek hibátlan az arcbőre, a fogsora szép, a haja egészséges, az arca karakteres, ő maga egyéniség, a testalkata pedig a magasságához mérten arányos, nem kell kimondott szépnek lennie, mint inkább különlegesnek.

LEHET-E MODELLISKOLA ELVÉGZÉSE NÉLKÜL MODELLKEDNI?

Nem. Próbálkozni lehet, de hosszú távon eredményt elérni, karriert befutni nem. A modelliskola épp arra szolgál, hogy kitanítsa ezt a szakmát, megtanítson járni, pózolni, bőröddel, hajaddal, a ruhákkal és a testeddel bánni és aztán egy menedzsert, egy jó ügynökséget találjon Neked vagy ő maga menedzseljen, de akár a szabadúszóságot is választhatod. Azaz megtanít mindarra és megadja mindazt, ami a modellkedéshez elengedhetetlen. Komoly ügynökség, akinek komoly munkái vannak amatőr, szép kislányokkal  az utcáról nem bajlódik, mert komoly munkákban nem tudnak helyt állni és szégyent hozhatnak az ügynökségre, aki ezáltal később munkáktól eshet el. Sajnos csak keveseknek adatik meg, hogy az ügynökség bookere (ügynöke) épp szembe sétál velük az utcán, ezért vágj bele bátran minél hamarabb, menj elébe a szerencsédnek és jelentkezz magadtól egy modellügynökséghez.

MI EGY MODELLÜGYNÖKSÉG FELADATA?

A modellügynökség, az anyaügynökséged tulajdonképpen a menedzsered, az ő feladata a jobbnál jobb munkák megtalálása számodra és az érdekeid védelme, lelked ápolása, tested karbantartatására ösztönzésed. A Te dolgod csupán a szépséged megőrzése és a lojális (hűséges) közreműködés.

HOGYAN VÁLASSZUNK MODELLISKOLÁT? HOGYAN VÁLASSZUNK ÜGYNÖKSÉGET

A legfontosabb a referencia: ellenőrizzük a megbízhatóságot, hogy mióta működik az iskola, ügynökség, elérhető-e a megadott telefonszámokon, címeken,milyyen gyorsan válaszol vissza, nem változtatja- e gyakran a nevét, milyen és mennyi munkája van évente (egy komoly ügynökségnél ez kontrollálható), van- e minőségi honlapja, vagy csak az ingyenes facebook oldalon próbálkozik. Sosem hiteles, aki más városból beugrik castingot, fotózást tartani különféle összegekért, aztán, ahogy jött azzal a sebességgel el is tűnik örökre. Figyeljünk arra is egy ügynökségnél hány modellel dolgoznak, a túl sok sem jó, mert nem jut elég idő a menedzselésükre, ahogy a túl kevésnek is valószínűleg oka van.

 HÁTRÁNYBAN VAGYOK- E HA VIDÉKEN ÉLEK ÉS ELŐNYÖM SZÁRMAZIK-E ABBÓL, HA        BUDAPESTEN?

Ma, amikor a műszaki csodák, a fejlett és rohamosan fejlődő technológia világában élünk teljesen mindegy, hogy a fővárosból vagy vidékről küldjük az anyagodat külföldre és, ha kiválasztanak  messze külföldre már teljesen mindegy a fővárosból vagy vidékről indulsz. MUnkák tekintetében sincs hátrány, hsiz az árak Magyarországon hellyel-közel azonosak, a fővárosban több amunka, de több az ügynökség is, így gyakran kevesebb munka jut egy lányra, mint egy vidéki modellügynökség esetében.MInket afővárosban és vidéken is megtalálsz.

A MODELLKEDÉS MEHET- E AZ ISKOLA ROVÁSÁRA?

Semmiképpen, a tanulást maximálisan támogatjuk, a munkák nagy többsége hétvégenként  vagy nyári szünetben van és semmi nem kötelező, azt és akkor vállalod el, amit és amikor akarod. Aki kitűnő tanuló, az modellkedéssel is az marad általában, aki közepes, az is az marad, azaz a modellkedés nem rontani, hanem inkább ösztönzőereje miatt javítani szokott a tanulmányi átlagon. Aki pedig topmodell karrierje miatt magántanulóvá válik az is felelős döntés eredménye.

NAGYON SOK AZ  ELŐÍTÉLET A MODELLEKKEL SZEMBEN….

Sose törődj vele!.....Irigység, rosszindulat? A modellek élete szigorú fegyelmet, megbízhatóságot, határozottságot, kitartást, alázatosságot, munkát igényel, akárcsak egy sportolóé, később a modellek általában aztán az életben is sokkal jobban érvényesülnek más munkakörökben is épp emiatt, bár a szépségüket sokan irigylik, az erős jellemek ezt tudják kezelni, a gyengébbeket az ügynökük, családjuk segíti át a nehéz helyzeteken, aki nem bírja a kritikát ne válassza ezt a szakmát.

HÁNY ÉVES KORTÓL KEZDŐDIK A SZAKMA?

Ma már minél korábban 12-13 éves kortól kezdődik lányoknak, 13-14 évtől fiúknak. Emellett babamodellek- csak fotózás 0-3 évig; gyermekmodell 4-11 évig.

A TESTVÉREM/ BARÁTOM/ GYERMEKEM ÉPP MODELLNEK VALÓ, DE NEM MER JELENTKEZNI, TITOKBAN JELENTKEZTETNÉM BE, MEGTEHETEM?

Sajnos nem, ahhoz, hogy ők modellek lehessenek nekik kell helyt állniuk és részt venniük. Javasoljuk, avasd be és légy te az ő fotósa a jelentkezési anyagához.

MIT CSINÁLJAK, HA NINCSENEK PROFI FOTÓIM?

Nincs szükségünk professzionális fotókra, azt alkalomadtán mi készítjük majd el.

MI AZ A PORTFÓLIÓ?

Modellalbum, modellkönyv, ami a modell ezerarcúságát mutatja be, majd a modell munkáinak fotóival bővül folyamatosan. Professzionális albumba kerülnek az A/4 es fotók, ami mind-mind más arcát, személyiségét mutatja adott modellnek, más frizurával, más ruhában, más körülmények között fotózva, profi stáb közreműködésével- sminkes, fodrász, fotós, stylist segítségével. Egy jó modell, majdhogynme színész, színésznő és kaméleonként képes változtatgatni a külsejét.

MILYEN ANYAGI RÁFORDÍTÁSSAL JÁR A MODELLKEDÉS?

Csak a modelliskola, és a portfólió kerül pénzbe, ha úgy döntesz ezt a szakmát választod. Úgymond ez egy valódi befektetés, ami mindig megtérül- hiszen minden, amit tanulsz  a modelliskolában kifizetődő lesz az életed során és a divatvilágban, amit kapsz a portfólióval az pedig egy életre szól és munkáid kiindulópontjául. Az áraknak érdemes utánajárni, mert országonként, városonként, ügynökségenként az árak és a képzések, későbbi munkák minősége nagyon eltérő- fontos megtalálni ár-érték arányban a legjobbat.

AKI SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ VAGY RÉSZT VESZ SZÉPSÉGVERSENYEN AZ MÁR MODELL IS?

Dehogy! A modellkedés az egy külön szakma. Arányos külsejű fiatalok ruhát mutatnak be, minden stílusban, minden korosztályét, pózolnak napestig, fotózásokra járnak, reklámfilmekben, óriásplakátokon, kifutón szerepelnek. A szépségversenyeken amatőrök szerepelnek, egyszeri alkalomról van szó és ajándékok elnyerése a tét. A szépségverseny is szépségszakma, ennyi a közös, de  a versenyző nem modell, a modell pedig nem versenyző. De párhuzamosan is űzhető. A szépségversenyen modellek is indulhatnak és nyerhetnek, de szépségversenyzők soha nem lesznek modellek komoly helyeken, modelliskola elvégzése nélkül.

ATTÓL ÉN MODELL VAGYOK, HOGY ELVÉGEZTEM A MODELLISKOLÁT?

Nem! Sokan elvégzik, akik aztán a végén kiderül nem alkalmasak a szakmára, mert az ügynökség ahhoz önmagában kevés, hogy  valakiből modell váljék, ehhez Te is kellesz! Aki alkalmas annak modellszerződést ajánlanak fel és folyamatosan tud dolgozni a szakmában.

ATTÓL ÉN MODELL VAGYOK, HOGY LEFOTÓZOTT A BULIFOTÓS, RÁM ÍRT A KÖZÖSSÉGI OLDALON EGY AMATŐR FOTÓS VAGY EGY ÚJSÁG FOTÓS AZ UTCÁN LESZÓLÍTOTT ÉS RÉSZT VETTEM EGY FOTÓZÁSON?

Dehogy! A legnagyobb becsapások egyike, itt kerülnek általában rossz kezekbe a lányok, és siklik ki a talaj a lábuk alól, ezen esetek miatt írják le a szakmát. A modellkedés egy szakma, amit ki kell tanulni, tiszteletben kell tartani, csak leinformálható modellügynökségeknek engedjük fotózgatni magunkat.

MEG LEHET ÉLNI A MODELLKEDÉSBŐL?

Igen, de még mennyire. eleinte kiegészítő kereset, majd megélhetés. Bár a szépség múlandó, de addigra mire múlik 40-45 év már alegtöbb befutott modell az üzleti szférába evez át.

MI AZ A CASTING?

Meghirdetett válogatás, különféle modellmunkákra (reklámfilmhez, filmszerephez, statiszta munkához, kifutómunkához) és mindig ingyenes.

MI A NEVEZÉSI DÍJ?

Szépségversenyeknél van, a jelentkezés feltétele, semmi köze a modellszakmához,  a kereselet határozza meg.

LEHET -E RAJTAM SMINK A JELENTKEZÉSHEZ BEKÜLDÖTT FOTÓN?

Nem szükséges, mert a tiszta, gyönyörű, make-up mentes arcodra vagyunk kíváncsiak. A modellek a munkájuk során igen, de a hétköznapokban nem sminkelnek. Látnunk kell mi hozható ki belőled.

LEHETŐSÉG VAN– E SZEMÉLYES TALÁLKOZÓRA, VAN –E FOGADÓÓRÁTOK?

Digitalizált világban élünk. Ma már a beküldött fotókon, videón minden jól látható. Elsőkörben elegendő a kért fotók, videó és jelentkezési űrlapod beküldése, akit alkalmasnak találunk a szakmára azt úgyis behívjuk  személyes találkozóra illetve lehetősége lesz beiratkozni Fotómodell- Manökeniskola és Önbizalom Akadémiánkba, ahol mi képezzük a modelleket és, amit, ha elvégzel biztosan a szakma közelébe kerülhetsz.

KIZÁRÓ OK-E A MODELLKEDÉSBEN, HA VAN TETOVÁLÁSOM, PIERCINGEM?

Nem tiltjuk a tetoválást, de nem is támogatjuk. Bár veszünk fel a tagjaink közé tetovált modelleket, de nagy nemzetközi munkáknál kizáró ok lehet, azaz komoly munkáktól eshetsz el miatta, ha lehet mellőzd. A piercinget sem javasoljuk, bár szerencsére az alkalmakkor eltávolítható, így nem kizáró ok.

MI VAN, AKKOR, HA SEMMI TAPASZTALATOM ÉS MINDENBEN ESETLENNEK, CSÚNYÁNAK, KÖVÉRNEK ÉRZEM MAGAM?

Hahó, fel a fejjel! Mindenki elkezdi valahol, mi vagyunk azért és a Fotómodell- Manökeniskola, Önbizalom Akadémia, hogy olyanná képezzünk, ami a színpadhoz, vászonhoz szükséges, persze a Te együttműködéseddel. Éppen kezdőket és új arcokat, friss tehetségeket keresünk folyamatosan valamiben biztosan jó vagy és Mi kihozzuk belőled a maximumot!